Training en coaching

Training & coaching

Training & Coaching: Kennisdeling en samenwerking

Bij Professionals4U geloven we sterk in het belang van het delen van kennis en expertise binnen de zorgsector. Daarom hebben we een speciale focus op training en coaching. We streven ernaar om zorgprofessionals, trainers en coaches die bij ons zijn ingeschreven, met elkaar te verbinden.

Wat kunt u zoal van ons verwachten:

Tijdens een individueel coachingstraject staan uw leerdoelen centraal en zijn het uitgangspunt voor de begeleiding.

Waar u aan wilt werken stemt u af met uw coach, het kan zijn dat u meer balans wilt in uw werk of dat u bijvoorbeeld wilt werken aan persoonlijke groei, uw zelfvertrouwen vergroten, oplossen en voorkomen van stress.

Samen met de andere partij en een onafhankelijk bemiddelaar in gesprek gaan om tot een gezamenlijke oplossing te komen en toewerken naar een resultaat waar beide partijen tevreden mee zijn, dat is wat onze mediators voor u kunnen betekenen.

Het voorkomt ook vaak de gang naar de rechter waar beide partijen in feite ook niet op zitten te wachten.

In ieders leven is rouw en verlies aan de orde, of het nu gaat om het overlijden van een dierbaar iemand of het verlies van werk of relatie.

In alle gevallen kan dit behoorlijk ingrijpend zijn en hebt u even iemand nodig die samen met u hier naar kan kijken en u handvatten kan geven om het verlies te verwerken.

Elk individu heeft competenties en bij het werken in een team kunnen deze competenties elkaar aanvullen of juist tegenwerken. Wat zijn uw talenten en wat zou verder nog ontwikkeld kunnen worden.

Onze trainers werken aan deze inzichten zodat u weet wat u nodig hebt en waarna het team uiteindelijk optimaal kan functioneren.

Voor mensen met autisme is duidelijkheid essentieel, dat geldt ook voor de omgang met mensen met een verstandelijke beperking. De cursussen van Geef me de 5 bieden u en het team die duidelijkheid waardoor u op een positieve en eenduidige manier om kunt gaan met cliënten.

Hebt u belangstelling voor deze cursus laat het ons weten, we kijken dan waar u mogelijk kunt aansluiten bij een training die in uw omgeving wordt gegeven of indien er voldoende belangstelling is organiseren we zelf deze meerdaagse training in samenwerking met, Colette de Bruijn zij is gedragskundige en ervaringsdeskundig.

Bij deze training wordt gewerkt met duplo materiaal en kunt u met een afstand kijken naar de gebeurtenissen. U leert situatie opstellingen maken om de hulpvraag van de cliënt snel helder te krijgen.

De training bestaat uit twee dagdelen en kan toegevoegd worden aan je SKJ accreditatie.

Met elkaar kijken naar een specifiek probleem of specifieke vraag die er bij iemand leeft.  Door met elkaar de casus of het probleem te bespreken middels het stellen van  verhelderende open vragen kan er meer inzicht komen op mogelijke oplossingen en u wordt bewust van uw eigen handelen.

Ook kunt u met elkaar intervisie hebben om te kijken waar uw competenties liggen  en  hoe die verder uit te breiden. Intervisie gaat vaak over problemen en meestal weet u zelf wel waar u niet goed in bent, maar door juist gebruik te maken van uw kwaliteiten en die uit te breiden ervaart u meer tevredenheid en voldoening in uw werk.

De training “VERSTERK JEZELF”,  die gericht is op het versterken van zorgprofessionals.

Vanuit onze praktijk hebben wij de afgelopen periode de vraag gekregen om een groepstraining te ontwikkelen die specifiek gericht is op het versterken van medewerkers in de zorg.

 

Want je zult het wellicht herkennen; de werkdruk is hoog, de uitval is groot. Mensen staan onder grote druk en velen dreigen uit te vallen. Alle ballen in de lucht houden kost ze moeite. Vaak uit zich dat in kwetsbare situaties, waarbij mensen niet meer het overzicht hebben en de regie dreigen kwijt te raken. Ze raken hun kracht kwijt…

 

Vaak zien we ook dat er eerst uitval nodig is om te komen tot verandering. In gesprek met organisaties en vanuit eigen ervaring denken wij dat dit anders kan! Daarom hebben we als SYAN trainingen, in samenwerking met de mensen uit het werkveld, een training ontwikkeld die uitgaat van de kracht van de mensen en zorgt voor versterking van dat wat er al is!

 

De training heet “VERSTERK JEZELF als zorgprofessional” en werkt vanuit de kracht van medewerkers. In 3,5 dag trainen we een groep zorgprofessionals in het vergroten van het zelfbewustzijn en het ontwikkelen van vaardigheden bij het (her-)nemen van regie. Zowel in het persoonlijk leven als ook in werk! We gebruiken daarbij bewezen methodieken en werken vaardigheidsgericht. De medewerkers zullen de verandering ervaren!

 

Meer informatie of vragen?

Mocht je vragen hebben of meer informatie wensen, dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar via mailadres info@syantrainingen.nl of telefonisch op 06-12111525 (Sylvia Esman) of 06-30076824 (Anne-Mieke Mulder).

 

 

Kennis en kunde verbinden

Onze missie is om kennis en kunde met elkaar te verbinden en zo de zorgsector te versterken. We bieden geregistreerde coaches, trainers en begeleiders de kans om hun trainingen en coaching services aan te bieden via ons bureau. Door dit te doen, faciliteren we niet alleen de groei en ontwikkeling van zorgprofessionals, maar zorgen we er ook voor dat zij hun expertise kunnen delen en overdragen aan anderen in de zorggemeenschap.

Training en coaching op maat

Bij het aanbieden van trainingen en coaching gaan we zorgvuldig te werk. We beginnen altijd met een grondige inventarisatie van de behoeften van onze opdrachtgevers. We luisteren actief naar hun specifieke wensen en eisen, en begrijpen de unieke uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd in de zorgsector.

Op basis van deze behoeftenanalyse gaan we op zoek naar trainers en coaches die het beste bij onze opdrachtgevers passen. We geloven in het bieden van op maat gemaakte oplossingen, omdat we begrijpen dat elke zorginstelling en elk individu unieke vereisten heeft als het gaat om training en coaching.

Partnerschap voor groei

Een partnerschap gaat niet over ons, maar vooral over uw organisatie en de samenwerking binnen de zorg. Door middel van deze benadering streven we naar partnerschappen die niet alleen de professionele ontwikkeling van zorgprofessionals bevorderen, maar ook bijdragen aan de verbetering van de zorgkwaliteit in het algemeen. We zijn toegewijd aan het ondersteunen van de groei van de zorgsector door training en coaching toegankelijk te maken en bij te dragen aan de continue verbetering van zorgdiensten.

Interessant?

Wilt u meer informatie over ons aanbod, neem dan vrijblijvend contact op via onderstaand contactformulier.

Interesse T&C