Zzp 'er worden

Zzp'er in de particuliere thuiszorg worden? We helpen je graag op weg! 

Hoe word ik zzp'er in de particuliere thuiszorg?

Overweeg je de overstap van een zorgverlener in loondienst naar een zelfstandige zorgverlener? Bij Professionals4U helpen we je graag om dit te realiseren.

De voordelen van werken als zzp’er in de particuliere zorg zijn legio. Je geniet van zelfstandigheid, en bepaalt je eigen werktijden. Dit in tegenstelling tot wanneer je in loondienst werkt. 

Wanneer je kiest voor particuliere thuiszorg als zzp’er, via Professionals4U, krijg je de kans om op vaste tijden en dagen 1-op-1 met cliënten te werken. Hierdoor kun je échte aandacht besteden aan je cliënten. Wij, bij Professionals4U, ondersteunen je zodat jij je volledig kunt richten op het leveren van de beste particuliere zorg thuis.

Voordelen van zzp'er in de ouderenzorg en particuliere verpleging

Waarom kiezen voor Professionals4U bij particuliere thuiszorg?

Interessant?

Neem contact met ons op, dat kan telefonisch, per mail, per app of via onderstaand contact formulier

Contact

Voorwaarden om als zzp'er aan de slag te gaan

Om als zzp’er in de zorg aan de slag te gaan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je natuurlijk ingeschreven staan bij de kamer van koophandel, een aansluiting bij een geschillencommissie hebben en in het bezit zijn van een geldig VOG.

Professionals4U helpt je hier stap voor stap bij. Lees hier waar je als zzp’er in de zorg aan moet voldoen.

1. Juiste inschrijving in de kamer van koophandel

Als zzp’er moet je ingeschreven staan bij de Kamer van koophandel. Je hebt als zorgverlener een eenmanszaak. Let bij de inschrijving op de juiste code. Je moet in ieder geval ingeschreven staan onder de code voor thuiszorg. Professionals4U kan je voorlichting geven over de juiste code die daarbij van belang is.

2. Verklaring omtrent gedrag (VOG)

Deze verklaring vraag je aan bij de gemeente waar je woont en krijg je alleen als blijkt dat je gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het uitvoeren van je werk als zorgverlener. Professionals4 U kan deze verklaring ook digitaal voor je aanvragen.

3. Aansluiten bij een geschillencommissie

Werk je als zzp’er in de zorg, dan ben je wettelijk verplicht  je aan te sluiten bij een erkende geschilleninstantie of klachtencommissie. Deze wettelijke verplichting komt voort uit de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg).

4. Landelijk register zorgaanbieders

Sinds 2022 moet iedere zorgaanbieder die werkt als zzp’er in de zorg ingeschreven staan in dit register. Dit register is ingesteld ter verbetering van de zorgkwaliteit. Heb je vragen hierover? Professionals4U kan je helpen.

5. Overige eisen

Als je gaat werken in opdracht van particuliere cliënten die zorg vanuit een persoonsgebonden budget inkopen, is het belangrijk dat je beschikt over een specifieke AGB code (als PGB aanbieder) en dat je ingeschreven staat bij het Vecozo-register. Bij inschrijving kan Profesionals4U je hier meer over vertellen en zo nodig helpen bij het aanvragen van de AGB code en het verkrijgen van het certificaat.