Zorg bij dementie

Zorg bij dementie

De hulp en ondersteuning die u nodig heeft.

Professionals4U helpt u bij zorg bij dementie door structuur en zekerheid te creëren. Wanneer bij uw partner of dierbare dementie of de ziekte van Alzheimer is geconstateerd gaat u beiden een onzekere periode tegemoet. Professionals4U biedt met zorg bij dementie ondersteuning waarop u kunt rekenen.

Heeft uw vader of moeder dementie of symptomen hiervan? Lees ons gratis stappenplan dat u op weg helpt bij vragen over dementie.

Thuis wonen met dementie

Dementie en de ziekte van Alzheimer verlopen in verschillende stadia. In het eerste stadium hebben patiënten vaak last van vergeetachtigheid. Later komt hier vaak last met spreken en schrijven bij. Naarmate de ziekte vordert verliezen patiënten steeds meer de regie over het eigen leven. Professionals4U helpt u bij zorg bij dementie door structuur en zekerheid creëren. 

Het volledige zorgplan is erop gericht om u of uw dierbare zo lang mogelijk thuis te laten wonen met een hoge kwaliteit van leven. Ook bij een zzp 5 indicatie bij dementie kan thuis blijven wonen een mogelijkheid zijn.

Kleine zorgteams met bekende gezichten

Omgaan met nieuwe dingen is een uitdaging voor mensen met dementie. Dementie kan gepaard gaan met stemmingswisselingen, onzekerheid en wantrouwen jegens het onbekende. Dat is een van de redenen dat wij voor u kleine zorgteams samenstellen met ervaren professionele zorgverleners. Dan is er altijd een vertrouwd gezicht en kennen zij uw situatie, uw uitdagingen en moeilijkheden. Zo zijn zij in staat om adequaat, integer en respectvol te handelen.

Structuur en begeleiding is essentieel

Naast het bieden van de noodzakelijke zorg zullen de zorgverleners de tijd nemen om de structuur in het huishouden te continueren. Want waar dit eerst vanzelfsprekend was, kan er bij dementie begeleiding nodig zijn bij het doen van boodschappen, de was of eten koken. Het zorgteam biedt hulp bij die handelingen waar het nodig is. En dat is voor iedereen verschillend. Wij bespreken graag samen welke begeleiding en zorg bij dementie er in uw situatie precies nodig is. Zo organiseren wij onze ondersteuning altijd op maat.

Frequentie zorginzet bij dementie

Geheel afhankelijk van uw wensen is zorg bij dementie in te zetten vanaf drie aaneengesloten uren per week, tot aan 24-uurs zorg, waarbij er 24 uur per dag een zorgverlener aanwezig is. Ook is zorg in de nacht een optie.
Professionals4U organiseert de zorg op basis van een maandrooster. Zo weten u en uw dierbare precies wie er op welke datum en tijd aanwezig zal zijn. De ervaring leert dat de frequentie van de zorginzet hoger wordt naarmate de ziekte vordert. Dat komt omdat er meer hulp nodig is bij een zwaardere indicatie. Had u bijvoorbeeld een WMO beschikking en krijgt u nu een V&V ZZP 5 via de WLZ? Extra zorginzet is natuurlijk mogelijk; wij doen er alles aan om de zorg door dezelfde vertrouwde zorgverleners te laten verlenen.

Ondersteuning van mantelzorgers

Als mantelzorger kunt u veel vragen hebben over hoe om te gaan met uw dierbare met dementie of de ziekte van Alzheimer. Daarom is het adviseren en begeleiden van mantelzorgers een vast onderdeel van onze zorg bij dementie. Het zorgteam kan u meer vertellen over het ziektebeeld en wat dit voor uw naaste en de omgeving betekent. Wilt u meer weten over hulp voor mantelzorgers? Kijk op dan ook op onze pagina mantelzorgondersteuning.

Kosten particuliere nachtzorg

De kosten van nachtzorg aan huis verschilt per situatie. Afhankelijk van uw situatie kunt u dit mogelijk (gedeeltelijk) uit uw PGB inkopen. Wij kunnen u ondersteunen in de vorm van informatie, advies en het fysiek organiseren van de zorg.

Interessant?

Wilt u meer informatie aanvragen, uw persoonlijke situatie delen zodat wij kunnen meedenken, of wilt u een vrijblijvend (telefonisch) kennismakingsgesprek zonder ergens aan vast te zitten?

Kom dan vrijblijvend met ons in contact

Contact

Hoe werkt nachtzorg via Professionals4U?

We beginnen graag met een kennismaking waarbij we elkaar persoonlijk ontmoeten en uw zorgvraag bespreken. Hiervoor bezoeken we u thuis. Hierna gaan wij voor u op zoek naar een team van vaste zorgverleners. Wij doen ons best de juiste zorgverleners te selecteren en kijken daarom naar locatie, ervaring én persoonlijkheid.

De zorgverleners van Professionals4U

Met de zorgverleners vormen we een vast team wat vertrouwde gezichten zullen worden. Zij starten de zorg bij uw akkoord en plannen op basis van een maandrooster. Zo weet u altijd wie er wanneer komt en waar u aan toe bent. Bij vragen kunt u altijd terecht bij uw persoonlijke aanspreekpunt van Professionals4U