Palliatieve thuiszorg

Palliatieve thuiszorg

De hulp en ondersteuning die u nodig heeft.

Heeft u de wens om uw laatste levensfase thuis door te brengen? Wanneer u zelf of een dierbare van u een levensverwachting heeft van minder dan drie maanden levert dit veel verdriet op. Daarnaast komen er morele en praktische dilemma’s bij kijken. Palliatieve thuiszorg biedt uitkomst.

Wat is particuliere palliatieve thuiszorg?

Particuliere palliatieve thuiszorg via Professionals4U biedt ondersteuning en verzachting in de laatste levensfase, ook bij een levensverwachting van drie maanden of minder. De intensieve verzorging en verpleging is erop gericht om u en uw dierbaren een kwalitatieve periode te bieden. Wij zorgen ervoor dat u thuis kunt blijven wonen in uw vertrouwde omgeving en hier de juiste palliatieve thuiszorg ontvangt; uw bekwame zorgteam staat dag en nacht voor u klaar.

Uw wensen en behoeften

Wij organiseren palliatieve en terminale zorg op de manier die aansluit bij uw wensen en behoeften. Graag luisteren wij dan ook naar uw wensen en die van uw dierbaren. Palliatieve thuiszorg via Professionals4U is hierdoor altijd persoonlijk, integer en volledig op maat. U mag zich vrij voelen om hier zelf richting in te geven. Dit doen we zodat u de regie kunt behouden.

Dagelijks ritme in de laatste levensfase

De palliatieve zorgverleners houden het vertrouwde ritme zo lang mogelijk in stand. Dit ritme biedt houvast in deze moeilijke periode. Het kleine zorgteam bestaat uit speciaal voor u geselecteerde vaste zorgverleners. Zo komen er geen onbekende mensen over de vloer. Dit draagt bij aan het gevoel van geborgenheid en vertrouwen wat zo belangrijk is. Wij vinden het belangrijk dat palliatieve zorg een structuur biedt in huis. De zorgverleners zijn er voor de noodzakelijke zorg en ondersteunen in het huishouden. Ook communicatie is hierbij van groot belang. Zij zorgen voor duidelijke communicatie en een goede samenwerking met de huisarts en andere betrokken partijen.

Dierbaren en mantelzorgers

Voor dierbaren en mantelzorgers spelen veel verschillende zaken tijdens de laatste levensfase. Zo moeten in veel gevallen veel administratieve zaken geregeld worden en is er veel contact met verschillende instanties. Professionals4U kan hierbij helpen en u in deze moeilijke periode zoveel mogelijk te ontzorgen.

Interessant?

Wilt u ons nog wat beter leren kennen, bijvoorbeeld hoe wij de zorg organiseren en wat u kunt verwachten?

Wilt u meer informatie aanvragen, uw persoonlijke situatie delen zodat wij kunnen meedenken, of wilt u een vrijblijvend (telefonisch) kennismakingsgesprek zonder ergens aan vast te zitten?

Contact

Hoe werkt particuliere palliatieve thuiszorg?

In drie eenvoudige stappen kan de zorg van start gaan. We beginnen graag met een kennismaking waarbij we elkaar persoonlijk ontmoeten. Hiervoor bezoeken we u thuis. Tijdens de kennismaking brengen we uw situatie en uw wensen en voorkeuren zo compleet mogelijk in kaart.

Hierna gaan wij voor u op zoek naar een team van vaste zorgverleners. Wij selecteren de juiste zorgverleners voor u en kijken daarom naar locatie, ervaring én persoonlijkheid. We starten de palliatieve zorg bij uw akkoord.

Bij vragen kunt u altijd terecht bij uw persoonlijke aanspreekpunt van Professionals4U. Samen met u zorgen we ervoor dat deze periode zo prettig en soepel mogelijk verloopt.

Financiering palliatieve thuiszorg

Bij particuliere terminale thuiszorg zijn er verschillende financieringsmogelijkheden. Is er sprake van een persoonsgebonden budget uit een WLZ indicatie? Dan zijn er mogelijkheden om dit budget op te hogen. Hierdoor kunnen de kosten voor palliatieve thuiszorg gedekt worden. Ook kan er aanspraak gemaakt worden op de zorgverzekering. Ontvangt u al zorg van een zorgorganisatie? Wellicht kan Professionals4U een samenwerking organiseren. Wanneer u contact met ons opneemt kunnen we samen kijken naar de beste opties voor financiering.