24-uurszorg

24-uurszorg door ZZP'ers

Continue persoonlijke aandacht en ondersteuning

Wanneer uw naaste, door ouderdom of ziekte, achteruitgaat, biedt 24-uurs zorg door ZZP’ers via Professionals4U uitkomst. Er is 24 uur per dag een vertrouwd gezicht aanwezig, wat essentieel is voor kwalitatieve en persoonlijke zorg.

Een team met vaste zorgverleners die op elk moment paraat staan voor gewenste of noodzakelijke zorg. Een alternatief voor opname, waarmee thuis wonen, in de vertrouwde omgeving, mogelijk blijft. Professionals4U helpt u met het samenstellen van een klein en vast zorgteam. Hierbij kijken wij naast diploma’s en andere formele documenten ook naar bijvoorbeeld persoonlijkheid voor een goede en prettige aansluiting. Voor 24-uurszorg thuis vormen we een team bestaande uit ongeveer drie tot vijf zorgverleners. Wij plannen met hen een sluitend maandrooster waarin zij elkaar afwisselen. 24-uurszorg wordt veelal ingezet bij mensen met dementie. Zorgverleners zorgen voor een zinvolle dagbesteding. Mantelzorgers worden ontlast in hun zorgtaken. Dus uw beschikbare tijd kunt u kwalitatief doorbrengen met uw naaste. Dit geldt ook bij zorg in de laatste levensfase.

U of uw vader of moeder wilt het liefst thuis blijven wonen, ook als er zorg nodig is. En wanneer een langdurig ziektebeeld zoals dementie geconstateerd is, kunt u ineens voor de moeilijke keuze staan: opname in een verpleeghuis of zorg thuis ontvangen. Met 24-uurszorg via Professionals4U kunt u opname in een verpleeghuis voorkomen. Als tussenstap kan Professionals4u ook ondersteunen bij nachtzorg.
Wij helpen u met de inhoud en planning, zodat u exact de zorg ontvangt die nodig is. Hiermee kunt u of uw naaste thuis blijven wonen in de vertrouwde omgeving. Het vaste team van professionele zorgverleners staat 24 uur per dag klaar voor verzorging en ondersteuning.-

Wat is 24-uurszorg?

Zowel overdag als ’s nachts zorg nodig? Of is de benodigde zorg niet planbaar? 24-uurszorg is dan een uitstekende keuze. Uw ZZP zorgteam staat de hele dag klaar. Ze helpen niet alleen met verzorging en verpleging maar ook met dagelijkse klusjes zoals boodschappen en koken. Onder andere voor mensen met dementie is de aanwezigheid van een zorgverlener die 24-uurs zorg thuis biedt, een geruststelling.

Voordelen van 24-uurszorg via Professionals4U:

  • Thuis Blijven: Vermijd de opname in een verpleeghuis en blijf in de vertrouwde omgeving.
  • Persoonlijke Aansluiting: Wij kijken verder dan alleen diploma’s. De persoonlijkheid van de zorgverlener is cruciaal voor een goede aansluiting.
  • Vaste Zorgteams: Ontvang zorg van een klein, vast team van drie tot vijf zorgverleners die elkaar afwisselen volgens een maandrooster.
  • Ontlasting voor Mantelzorgers: Besteed kwalitatieve tijd met uw naaste zonder belast te worden door zorgtaken.

Financiering van 24 uurszorg

Particuliere thuiszorg kan op verschillende manieren gefinancierd worden. De meest gebruikte financieringsbron is het persoonsgebonden budget. Wanneer u beschikt over een persoonsgebonden budget (PGB) dan kunt u de zorg hiermee geheel of gedeeltelijk betalen. Als er sprake is van een gedeelte van de kosten dat niet wordt vergoed via een PGB, is dit gedeelte, mits boven een bepaald drempelbedrag, in veel gevallen fiscaal aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting.

U komt in aanmerking voor een WLZ indicatie wanneer er een diagnose voor bijvoorbeeld Alzheimer of dementie is gesteld. Deze diagnose is de basis die het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) gebruikt voor het indiceren van zorg. Heeft u nog geen indicatie of PGB? Neem dan contact met ons op, wij kunnen kijken naar de mogelijkheden en u helpen met het aanvragen hiervan.

24-uurszorg thuis voor uw vader of moeder

Veel aanvragen komen van zonen en dochters die informeren naar zorg voor hun ouders. Als u ook in deze situatie zit kunt u ook gerust 24-uurs zorg thuis voor uw vader of moeder aanvragen. Omdat de zorgverlener continu aanwezig is, is het voor u en andere mantelzorgers een geruststellende gedachte dat de zorg in goede handen is, op ieder moment van de dag. Want leven met een zorgbehoevend of ziek gezinslid kan een moeilijke periode zijn. Het zorgteam van Professionals4U houdt de gezinsleden op de hoogte over het ziektebeeld. Daarnaast zijn de zorgverleners altijd beschikbaar voor een goed gesprek. Hierdoor ontzorgen wij u en vergroten wij de kwaliteit van leven voor u en uw dierbaren.

Kleine vaste zorgteams met ZZP'ers

Bij Professionals4U weten we hoe belangrijk het is om een goede band te hebben met zorgverleners. Het is tenslotte niet niks om 24 uur per dag zorgverleners in huis te hebben. Daarom helpen wij u met het samenstellen van een kleine vast zorgteam zodat u altijd geholpen wordt door vertrouwde, bekende gezichten. Hierbij zorgen wij ervoor dat uw zorgteam ook qua karakter bij u past. Het team bestaat uit ongeveer vier tot vijf zorgverleners. Wij plannen met hen een sluitend maandrooster waarin zij elkaar afwisselen. De vakbekwame zorgverleners geven een gevoel van zekerheid, ook bij uw omgeving.

Mantelzorgers in het 24-uurs rooster

Wilt u zelf bijdragen aan de zorg voor uw dierbare? Bij professionals4U denken we graag met u mee. Het is altijd mogelijk om als mantelzorger mee te draaien in het 24-uurs zorg rooster. U hoeft niet dag en nacht hulp te bieden, maar bijvoorbeeld een dagdeel is ook een mogelijkheid. Deel uw vragen, wensen of opmerkingen gerust met ons zodat we met u kijken naar een prettige invulling.

Wij brengen rust in de situatie

Als u een betrokken organisatie zoekt om 24-uurs zorg bij aan te vragen dan kunt u vertrouwen op Professionals4U. Met de grootste zorgvuldigheid wordt een professioneel zorgteam samengesteld dat u in uw zorgvraag kan ondersteunen. Ook uw familie wordt betrokken. 24 uur zorg per dag is in het begin altijd even wennen en daarin ondersteunen wij zodat u snel op uw gemak wordt gesteld. Welke zorg er ook nodig is; Wij brengen rust in uw situatie en in die van uw naaste.

Interessant?

Wilt u ons nog wat beter leren kennen, bijvoorbeeld hoe wij de zorg organiseren en wat u kunt verwachten? Of wilt u meer informatie aanvragen, uw persoonlijke situatie delen zodat wij kunnen meedenken, of wilt u een vrijblijvend (telefonisch) kennismakingsgesprek zonder ergens aan vast te zitten? 

Vul dan even het interesse formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Contact